ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σήμερα Κυριακή 21 φλεβάρη αντιρατσιστές-ριες και αντιφασίστες-τριες αποφάσισαν να δώσουν απάντηση στο φασισμό , μετά από εμετικό δημοσίευμα σε τοπικές εφημερίδες , όπου ο πατριωτικός σύνδεσμος (που έχει βρεθεί πολλές φορές χέρι χέρι με την νεοναζιστική χρυσή αυγή )απειλούσε οποιονδήποτε θα βρισκόνταν στον δρόμο του .


Μέσα σε μια γενικότερη έξαρση φασιστικού κλίματος σε όλη την Ελλάδα με εμπρησμούς αυτοδιαχειριζομενων χώρων,σπιτιών αγωνιστών και τραυματισμών μεταναστών και αντιφρονούντων προσπαθούν να επιβάλουν και στην πόλη μας ένα κλίμα τρομοκρατίας. Συγκεκριμένα τα μέλη της παρακρατικής συμορίας του Πατριωτικού συνδέσμου μεταξύ άλλων έχουν επιτεθεί δολοφονικά σε συντρόφους στο δρόμο και έξω από τα σπίτια τους και έχουν προσπαθήσει να επιτεθούν στην ιατρική σχολή πέρσι στο τέλος της μεγαλιώδους πορείας ενάντια στον τρομονόμο με την απροκάλυπτη κάλυψη των ΜΑΤ. Ομως οι προκλήσεις τους δεν μας φοβίζουν αλλά αντίθετα μας εξοργίζουν.


Το πρωί πλήθος ανθρώπων που αντιτάσοονται στον φασισμό και στην τρομοκρατία από τα μέσα καταστολής κατέλαβαν την πλατεία Βησσαρίωνως όπου και βρίσκεται και το άγαλμα του Χίτη Γρίβα αρνούμενοι να επιτρέψουν στους νεους γερμανοτσολιάδες να διασπείρουν τις μισαλλόδοξες ιδέες τους σ την πόλη μας . Μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν φασίστες στην πλατεία και ακολούθησε συμπλοκή μέτα από προκλήσεις τους. Στη συνέχεια εμφανίστηκε η αστυνομία με δυνάμεις των ΜΑΤ και για άλλη μια φορά έπαιξε τον ρόλο της υπερασπιζοντάς το παρακράτος . Απώθησαν τους αντιφασίστες προς την πλατεία Ταχυδρομείου κι εκεί μας περικυκλωσαν με σκόπο να μας κλείσουν στην ιατρική σχολή. Την ώρα αυτου του τεταμένου κλίματος βρήκαν ευκαιρία να προσαγάγουν τέσσερα άτομα και να ξυλοκοπήσουν άσχημα τον έναν από αυτούς.


Την στιγμή αυτή , οι προσαχθέντες βρίσκονται στην ασφάλεια της λάρισας ,ενώ έχουμε προχωρήσει σε κατάληψη της ιατρικής με σκοπό να αφεθούν οι προσαχθέντες.


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ


Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ


ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 4 ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ


ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *