Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα και την αποστολή στο Λαδοχώρι

 

Στις 6/06 και ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας συγκέντρωση αντιπληροφόρησης για το ζήτημα των μεταναστών από το Συντονιστικό Δ. Ελλάδας για την αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν περίπου 60 αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, ενώ διαβάστηκαν και μοιράστηκαν κείμενα.

 

Πριν την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε αποστολή στο Λαδοχώρι, μετά από πρωτοβουλία της Αντιρατσιστικής Κίνησης Ηγουμενίτσας. Στην αποστολή αυτή έγινε διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους μετανάστες που διανέμουν εκεί, ενώ στήθηκε και ένα αυτοσχέδιο υπαίθριο ιατρείο και πραγματοποιήθηκε ιατρική εξέταση από γιατρούς.

Η στήριξη των μεταναστών και μεταναστριών, στα όρια του καθενός και της καθεμίας, δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια από τις συνιστώσες της έμπρακτης αλληλεγγύης, μαζί με την νομική βοήθεια, την αντιπληροφόρηση, τις κινητοποιήσεις και δράσεις, τον πολιτικό λόγο ενάντια στον ρατσισμό και φασισμό, την ρήξη με τους θεσμούς που γενούν και αναπαραγάγουν τους διαχωρισμούς μεταξύ των ανθρώπων. Η αλληλοβοήθεια και η στήριξη, όταν γίνεται στα πλαίσια μιας συνολικής πολιτικής θέσης, χωρίς ιδιοτέλειες και θλιβερούς καιροσκοπισμούς, είναι ένα ακόμα βήμα προς την άρση των διαχωρισμών μεταξύ ξένων και ντόπιων. Τα σημεία των καιρών υπογραμμίζουν για μια ακόμη φορά, πως στο κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *