Επιχείρηση Σκούπα κατά μεταναστών μικροπωλητών

 

Αν ξεκινήσεις από  την Χαρ. Τρικούπη, περάσεις από την Κεντρική Πλατεία και ανέβεις την Παπαστράτου, αν διαβείς δηλαδή τον κεντρικό άξονα του εμπορικού κόσμου του Αγρινίου, αυτό που γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι τα δεκάδες εμπορικά καταστήματα που έχουν κλείσει. Για τον Εμπορικό Σύλλογο του Αγρίνιο το φαινόμενο αυτό δεν οφείλεται στην κρίση του κεφαλαίου, ούτε ότι στο Αγρίνιο δεν υπήρχαν ανέκαθεν δουλείες. Δεν οφείλεται στα υψηλά ενοίκια για μερικές δεκάδες  τετραγωνικά μέτρα –ενδεικτικά σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και στα 3.000 ευρώ- ούτε στις υψηλές τιμές των προϊόντων από την πλευρά των εμπόρων, αλλά και τόσα ακόμα…

 

 

Για τον Εμπορικό Σύλλογο του Αγρίνιου για όλα φταίνε οι μετανάστες και οι μετανάστριες και οι εμπορικές τους δραστηριότητες. Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει: «Στους δρόμους του Αγρινίου το παρεμπόριο έχει γιγαντωθεί παράνομοι πλανόδιοι είναι περισσότεροι από τα καταστήματα διαμαρτυρίες εμπόρων και Συλλόγου, για το συγκεκριμένο θέμα, είναι δεκάδες».

 

Φαίνεται πως οι αρμόδιοι πήραν ως εντολή την υπόδειξη του Συλλόγου, αφού το πρωί της Παρασκευής (1/10/2010), πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας στα σημεία που διαμένουν και έχουν τα εμπορεύματα τους οι "παράνομοι" μικροπωλητές. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο συλλήψεις ενώ η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη –σύμφωνα με τοπικό αστικό τύπο.

 

 

 Η «συλλογική» δυναμική του Συλλόγου μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει: ξενοφοβικές ανακοινώσεις και ρατσιστικές καταγγελίες στην αστυνομία για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της ιδιοκτησίας του, χωρίς καμία σκέψη για το τί είναι αυτό που πραγματικά οδηγεί σε αυτή την κατάσταση. Και σε αυτή την περίπτωση, ο εχθρός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον πιο αδύναμο και τον πιο περιφρονημένο, δηλαδή τους μετανάστες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *