ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΟΥΣΤ !

«Η έκφραση των ανθρώπων που κινούνται μέσα στις αίθουσες εκθέσεων ζωγραφικής προδίδει μιαν αδέξια συγκαλυμμένη απογοήτευση που εκεί μέσα δεν κρέμεται τίποτα άλλο εκτός από πίνακες.»
Βάλτερ Μπένγιαμιν, Μονόδρομος

ΝΑΙ πραγματικά, τον αύγουστο του 2008, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου νοιώσαμε δέος!
Χιλιάδες άνθρωποι βρισκόταν εκεί από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Φιλότεχνοι, διακριτικοί, ευγενικοί θεατρόφιλοι κρατώντας την περίφημη σπανακόπιτα των 4 ευρώ. Θεατρόφιλοι που στάθηκαν υπομονετικά στην ουρά της στοάς στην πανεπιστημίου ώρες να πάρουν εισιτήριο για το περίφημο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς: Το φεστιβάλ Αθηνών.
Ένα γεγονός που επιβάλλεται να παρακολουθήσεις με δέος και ταπεινότητα, άκριτα, χωρίς ίχνος ενοχής να υπερκαταναλώσεις αχόρταγα τέχνη καταπίνοντας αμάσητη τροφή πάντα συγκατανεύοντας «Ναι…ναι ήταν υπέροχο!». Αλίμονο έρχονται σκηνοθέτες καταξιωμένοι για να ανεβάσουν την Αντιγόνη του 2056! Μα είναι υπέροχο!!
Και πράγματι ήταν!
ΉΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ!

Ήταν υπέροχο που επιτέλους αυτό το πολυάριθμο ευγενικό φιλότεχνο πλήθος εξαγριώθηκε! Μπουκάλια νερού πετάχτηκαν στην σκηνή! Υπέροχα γιουχαΐσματα και κέρματα κατέκλυσαν το αργολικό θέατρο. Επιτέλους η Επίδαυρος ήταν ζωντανή! Ελπίδα αναθάρρησε πως η τέχνη κάποια στιγμή θα πάρει την θέση που της αξίζει. Εφόσον είναι προϊόν προς πώληση, άλλο ένα καταναλωτικό αγαθό, απαραίτητο για το τέλειο παζλ του σύγχρονου, ενημερωμένου, ευαισθητοποιημένου ατόμου, της χωρίς νόημα καταναλωτικής κοινωνίας μας, ΝΑ επιστρέψει στο ταμείο και ο πελάτης θεατής -αφού έτσι ορίζεται -να ζητήσει τα λεφτά του πίσω!!!
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΟΥΣΤ!
Η τέχνη δεν είναι δέος και φιλολογικές παρλαπίπες στα σαλόνια σας.
Δεν είναι δυσκοίλια δικαιολογία για αυνανισμό και προσωπική ψυχανάλυση, για το υπερδιογκωμένο ΕΓΩ του κάθε ταλαίπωρου ανόητου καλλιτέχνη!
Στα γεγονότα του Δεκεμβρίου όλος ο κόσμος ήταν στο δρόμο, όλος ο κόσμος εκτός από τους ηλίθιους καλλιτέχνες που ήθελαν να κάνουν συμβούλια επί συμβουλίων στα ζεστά καφενεδάκια στου Ψυρρή…για να αποφασίσουν αν η τέχνη οφείλει ή όχι να έχει έρεισμα με την κοινωνία!
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΟΥΣΤ!!!
Αφήστε για λίγο τον καθρέπτη σας…Συγνώμη που σας ενοχλήσαμε και διακόψαμε την ψυχαγωγία σας στο γυαλιστερό παλλάς.
Πραγματικά ζητάμε συγνώμη.
ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΑΣ!

ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΘΕΛΑΜΕ!

Μια αγρινιώτισσα θεατρίνα στην αθήνα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *