Οι ένστολοι τραμπούκοι…

 

Στις 6 Οκτωβρίου, λίγο πριν ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο του Αγρινίου, με αιτία την άρνηση ενός ατόμου να δεχθεί τον εξευτελισμό του έλεγχου προσωπικών του αντικειμένων από τους μπάτσους, δημιουργήθηκε μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των παρευρισκομένων φιλάθλων και των δυνάμεων καταστολής. Το αποκορύφωμα ήταν ένας μπάτσος να τραβήξει όπλο και να απειλήσει τον κόσμο…

 

Θεωρούμε το γεγονός πολύ σημαντικό ως δείγμα της κρατικής τρομοκρατίας και το που μπορεί να φτάσει αυτή ακόμα και σε μια σχετικά μικρή πόλη όπως και το Αγρίνιο. Και σίγουρα, το γεγονός αυτό, δεν πρέπει να απομονωθεί στο ιδιαίτερο περιβάλλον του  λεγόμενου οπαδικού χώρου. Το τι εστί γήπεδο και ποιες είναι οι επιρροές του στο κοινωνικό (άλλα και χωροταξικό) περιβάλλον της πόλης είναι μία συζήτηση που έχει γίνει πολλές φορές και οι θέσεις μας έχουν αναπτυχθεί και στο πραγματικό χρόνο των κοινωνικών επαφών, αλλά και γραπτώς, μέσα από τις σελίδες του Παροξυσμού.

 

Όταν όμως οι μπάτσοι τραβάνε όπλο (και έτσι αυξάνεται και η πιθανότητα της εκπυρσοκρότησης) τίποτα δεν πρέπει να παραμερίζεται.

 

Η Αυτόνομη Ζώνη, ως μια συλλογικότητα που λειτουργεί κυρίως στο κοινωνικό πεδίο του γηπέδου, προάγοντας μια αντιφασιστική δομή, είναι η πιο κατάλληλη να μιλήσει για το συγκεκριμένο περιστατικό κρατικής τρομοκρατίας.

 

Αναδημοσιεύουμε το κείμενο της λοιπόν, που φέρει το τίτλο:  

Οι ένστολοι τραμπούκοι…

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *