Μαθητική Γροθιά στο Αγρίνιο!

 

 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΓΡΟΘΙΑΣ

 

Η Μαθητική Γροθιά αποτελεί μια συλλογικότητα μαθητών από διάφορα σχολεία της πόλης του Αγρινίου. Σαν συλλογικότητα προϋπήρχε πριν περίπου 7-8 χρόνια. Ορίζουμε,έτσι, ένα νέο ξεκίνημα αυτης της συλλογικότητας, δρώντας και διαμορφώνοντας σύμφωνα με τα άτομα που την απαρτίζουν,τα οποία είναι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Στεκόμαστε όλοι ως ισοι προς ισους, μακρια απο ιεραρχίες ,κόμματα και αυθεντίες. Λειτουργούμε μεσα απο τις ανοιχτες αμεσοδημοκρατικες συνελευσεις μας αφηνοντας απ έξω κάθε εθνικιστική, σεξιστική, ομοφοβικη και ρατσιστικη συμπεριφορα καθως επισης ειμαστε πολέμιοι καθε φασιστικης ιδεολογιας.

ΣΚΟΠΟΙ

Σκοπός και στόχος της Μαθητικής Γροθιάς ειναι η ενημέρωση και αφύπνιση των μαθητων ,μιας και το σχολειο που αναμφιβολλα ειναι ενας ακομη καταπιεστικος θεσμος μεσα απο την καθημερινη πλυση εγκεφαλου, προσπαθει να διαγραψει απο το DNA μας καθε εννοια συλλογικότητας, αλληλεγγύης και ισοτητας, προωθώντας εντεχνα την ρουφιανια, τον ανταγωνισμο,τ ο γλυψιμο και την τυφλη υπακοη. Θεωρουμε πως η κοινωνια που ονειρευομαστε, μια κοινωνια απαλαγμενη απο εξουσιαστες και φασιστικά στοιχεια ξεκιναει μεσα απο το εκπαιδευτικο συστημα. Πρωταρχικος στοχος μας ειναι η καθιερωση ανοιχτων γενικών συνελευσεων σε καθε σχολειο και και η κατάργηση των 15μελών για την προώθηση της ισονομίας στα σχολεια μας. Ετσι θα μάθουμε ολοι μας να λειτουργούμε αυτόνομα μακριά απο ιεραρχικους καταπιεστικους θεσμους.

 

Οι συνελεύσεις γίνονται κάθε Τρίτη στις 16:00 και Σάββατο στις 18:30 στον χώρο της Κατάληψης Apertus (Καλυβίων 70,πίσω από τα δικαστήρια).

 MΑΘΗΤΙΚΗ ΓΡΟΘΙΑ

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *