Φωτιά σε Εβραϊκή Συναγωγή στην καρδιά της Κέρκυρας.

 

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσιο περιστατικό, όπως αλιεύτηκε από ηλεκτρονικό τύπο (www.enimerosi.com )


 Φωτιά σε Εβραϊκή Συναγωγή στην καρδιά της Κέρκυρας,

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Φωτιά στην Συναγωγή στην εβραϊκή συνοικία, στην καρδιά της Κέρκυρας, αποπειράθηκαν να βάλουν άγνωστοι δράστες μετά τις 3:00 το πρωί της Μ. Τρίτης. Τους καπνούς που έβγαιναν από το κτήριο και τη μυρωδιά του καμένου αντιλήφθηκε περιπολία αστυνομικών αμέσως μετά με αποτέλεσμα την παρέμβαση της Πυροσβεστικής, που ευτυχώς έσβησε γρήγορα την εστία πριν αυτή επεκταθεί.

Οι δράστες είχαν συγκεντρώσει παλιά βιβλία σε ένα σημείο της Συναγωγής μπροστά από το Εχάλ, που φυλάσσονται ιερά κείμενα των Εβραίων και παλιά βιβλία μεγάλης αξίας (πάνω από 400 χρόνων, μας είπαν) και τα άναψαν πιθανότατα θέλοντας έτσι να στείλουν ένα συμβολικό μήνυμα αφού από τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας δεν φαίνεται να λείπουν πράγματα αξίας.

Μπήκαν από μια πίσω βαριά ξύλινη πόρτα, την οποία και παραβίασαν, πιθανότατα με λοστό.
Μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Κέρκυρας συγκεντρώθηκαν στο χώρο προσπαθώντας να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Σύμφωνα με όσα είπαν στο enimerosi.com δεν είχαν προηγηθεί απειλητικά τηλεφωνήματα ούτε βεβαίως υπάρχουν τέτοια προηγούμενα στην Κέρκυρα.

Η πρόσφατη μνήμη πηγαίνει στα ανάλογα γεγονότα στα Χανιά τον Ιανουάριο του 2010, που είχαν ως αποτέλεσμα του εμπρησμού της Συναγωγής εκεί, την καταστροφή 2500 τόμων υψηλής αξίας.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.