ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ

Σήμερα 12/05  πραγματοποιήθηκε στη κεντρική πλατεία Αγρινίου συγκέντρωση – μικροφωνική από 50 περίπου άτομα. Η παρέμβαση  είχε καλεστεί με σκοπό να καταδείξει  το τραμπούκικο ρόλο του ΠΑΜΕ συγκεκριμένα στο Αγρίνιο μετά από τα τελευταία γεγονότα ( προσπάθεια αποκλείσμου της πλατείας της πρώτη και εντεκάτη Μαίου ) αλλά και την άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίων διαδηλωτών χθες στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Κ.

 

Στη συγκέντρωση αναρτήθηκε πανό που έγραφε:

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Αναρτήθηκε επίσης και δεύτερο πανό για τα χθεσινά γεγονότα στην απεργιακή διαδήλωση στην Αθήνα που έγραφε:

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ – 11 Μάη ΜΑΤωμένη απεργία.

Διαβάστηκαν διάφορα κείμενα από συνελεύσεις στο Αγρίνιο καθώς και το κείμενο του ρεσάλτο και της συνέλευσης αντίστασης και αλληλεγγύης κυψέλης πατησιών.

Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:

 

 Αγρίνιο : Γενική απεργία 11 Μαΐου

 Μια μέρα  γενικής απεργίας και διαδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Μια μέρα διεκδικήσεων και εναντίωσης  στην καπιταλιστική επίθεση, στο πολίτικο-κοινωνικό-οικονομικό σύστημα ,την οικονομική κρίση του , τα αφεντικά και τους εργατοπατέρες.  Μία μέρα όπου οι δυνάμεις καταστολής άσκησαν σωρηδόν ωμή βία και  οδήγησαν ένα διαδηλωτή στην Αθήνα σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα . …

 

Μια τέτοια μέρα  ,στο Αγρίνιο, το ΠΑΜΕ αποφάσισε  πως η κεντρική πλατεία και οι κοινωνικοί αγώνες είναι δικό του τσιφλίκι. Έτσι ,λοιπόν, αποφάσισε  να βαφτίσει οποιοδήποτε  άλλο αγώνα προβοκάτσια( όπως  πάντα έκανε) και να ‘’καθαρίσει’’ ένα δημόσιο χώρο από όσους  αυτοκαθορίζονται  και αποφάσιζουν να κατέβουν στους δρόμους αδιαμεσολάβητα χωρίς τη αιγίδα του .

 

Πιο συγκεκριμένα, άτομα του αναρχικού- αντιεξουσιαστικού χώρου ,που είχαν δημόσια καλέσει συγκέντρωση την ίδια μέρα στην πλατεία Δημοκρατίας, με την εμφάνιση τους στην πλατεία και ενώ άνοιγαν το πανό,  δέχτηκαν επίθεση από μέλη του ΠΑΜΕ με σκοπό την απώθησή τους. Στη συνέχεια έκαναν αλυσίδες  αποκλείοντας την είσοδο στην πλατεία. Ταυτόχρονα τραμπούκισαν σύντροφό που μοίραζε εργατική  ανένταχτη εφημερίδα, ακολουθώντας πιστά τακτικές που θυμίζουν σταλινικές εποχές.

 

Τέτοιου είδους πρακτικές του ΠΑΜΕ είναι εδώ  και δεκαετίες γνωστές. Όμως και στο Αγρίνιο δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται  κάτι τέτοιο..

 

Στην απεργία της 23 Φλεβάρη  ΠΑΜΕ, ΚΚΕ, ΚΝΕ τραμπούκισαν αριστερούς αγωνιστές, οικολόγους επειδή 'τόλμησαν' να σηκώσουν πανό στη κεντρική πλατεία που ¨καλεί μονό το ΚΚΕ¨.

 

Το πρωί της 1ης Μάιου δεκάδες μελή του ΠΑΜΕ, ΚΚΕ και ΚΝΕ επιτίθεται σε ομάδα 15 περίπου αναρχικών-αντιεξουσιαστών και ανέντακτων νεολαίων, επειδή ανάρτησαν πανό με τα χρώματα της αναρχικής σημαίας που ανέγραφε το σύνθημα: ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. Άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τους συντρόφους για να κατεβάσουν το πανό και να απομακρυνθούν από την πλατεία. Οι σύντροφοι χωρίς να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω υπερασπίστηκαν με όλα τα μέσα τόσο το πανό όσο και την αξιοπρέπειά τους που δεν τους επέτρεπε να υπαναχωρήσουν μπροστά στις τραμπούκικες επιθέσεις.


Η θέση του ΠΑΜΕ απέναντι στους  κοινωνικούς αγώνες είναι ή με αυτούς ή αλλιώς προβοκάτσια ή καθοδηγούμενη. Το τσιφλίκι αυτό που θέλουν να θεσμοθετήσουν ΚΚΕ και ΠΑΜΕ δε θα περάσει. Οι πλατείες και γενικά όλοι οι δημόσιοι χώροι δεν ανήκουν σε εργατοπατέρες εργολάβους του Εργατικού Κέντρου .Είναι καιρός να το καταλάβουν. Σε κάθε πρωτομαγιά, κάθε 17 Νοέμβρη, κάθε γενική απεργία , κάθε κοινωνικό αγώνα η πλατεία του Αγρινίου θα είναι ανοιχτή για όλους..


ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.

 

 

                                                       Αναρχικοί- ες ,Αντιεξουσιαστές-τριες, Αυτόνομοι Εργάτες- τριες, Ανέργοι, Φοιτητές , Μαθητές



2 thoughts on “ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *