Έχουν γνώση οι φύλακες: 3.000 ευρώ το κεφάλι

 

Αναδημοσίευση από τοπική εφημερίδα:

"Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας συνέλαβαν σήμερα τα ξημερώματα (02:20) στο 30ο χλμ Ν.Ε.Ο Αντιρρίου Ιωαννίνων δύο ημεδαπούς, για παράνομη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, κατελήφθη ο πρώτος των συλληφθέντων να μεταφέρει με νταλίκα-κοντέινερ, ιδιοκτησίας του, 41 αλλοδαπούς, ενώ ο δεύτερος των συλληφθέντων, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακολουθούσε επιτηρώντας την νταλίκα.
Όπως προέκυψε από την ενεργηθείσα προανάκριση μετέφεραν στην Πάτρα τους αλλοδαπούς, με τελικό προορισμό την Ιταλία, λαμβάνοντας το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, για κάθε μεταφερόμενο άτομο.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 12υπηκόους Παλαιστίνης, 12 υπηκόους Αλγερίας, 11 υπηκόους Αφγανιστάν, 4 υπηκόους Τυνησίας, έναν υπήκοο Ιράκ και έναν υπήκοο Ιράν. Οι επτά είναι γυναίκες, οι 14 άνδρες και οι 20 ανήλικοι, στερούμενοι άπαντες ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι λαθροδιακινητές, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των χιλίων εκατόν ενενήντα Ευρώ (1.190€) καθώς και ένα (1) βιβλιάριο καταθέσεων.
Οι συλληφθέντες λαθροδιακινητές με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα προσαχθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *