Για την απόπειρα προπηλακισμού αναρχικών συντρόφων από μέλη του ΠΑΜΕ, την πρωτομαγιά στο Αγρίνιο.

1η Μάη 2011, Αγρίνιο
 
Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου (πλατεία δημοκρατίας) το πρωί της 1ης Μάη 2011, το ΠΑΜΕ επιτίθεται σε ομάδα 15 περίπου αναρχικών-αντιεξουσιαστών και ανέντακτων νεολαίων, επειδή ανάρτησαν πανό με τα χρώματα της αναρχικής σημαίας που ανέγραφε το σύνθημα: ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.


 

Με την τοποθέτηση του πανό δεκάδες μελή του ΠΑΜΕ, ΚΚΕ και ΚΝΕ άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τους συντρόφους έτσι ώστε να κατεβάσουν το πανό και να απομακρυνθούν από την πλατεία. Προέβαλαν γελοία επιχειρήματα όπως ότι η συγκέντρωση δεν είναι του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου αλλά του πάμε και ότι οι αναρχικοί έρχονται στη συγκέντρωση τους για να ¨πάρουν τον κόσμο του ΚΚΕ¨ (;;;). Οι σύντροφοι χωρίς να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω υπερασπίστηκαν με όλα τα μέσα τόσο το πανό όσο και την αξιοπρέπειά τους που δεν τους επέτρεπε να υπαναχωρήσουν μπροστά στις τραμπούκικες επιθέσεις των συμμέτοχων στο πολίτικο-κοινωνικό-οικονομικό σύστημα και στην κρίση του. Ως αριστερό δεκανίκι του καθεστώτος αποτελούν πυροσβέστες κάθε σκέψης και δράσης εξεγεερτικής, εκτονώνουν και ξεπουλούν τους αγώνες καταπνίγονταν κάθε κοινωνική διάθεση αυτοκαθορισμού και αυτοοργάνωσης, κάνουν γαργάρα τις παλιές τους φαντασιώσεις όπως η αξίωση βασικού μισθού στα 1450 Ε ένα χρόνο μετά το μνημόνιο και ενώ ο βασικός μισθός πλέον είναι περίπου στο 1/3. 

 


Μετά από λεκτικές επιθέσεις τα πνεύματα οξύνθηκαν και άρχισαν σπρωξίδια αλλά και μερικές μπουνιές μέχρι να ξανά-ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα. Το πανό όλη αυτή την ώρα βρίσκονταν στα χέρια των συντρόφων που το κρατούσαν ανοιχτό παρόλες τις επιθέσεις των ΚΝΑΤ και των διμοιριτών τους. Όταν η δύναμη της αριστερής καταστολής του κράτους κατάλαβε ότι έχασε το παιχνίδι ακόμα και των εντυπώσεων και στους ίδιους τους συμμετέχοντες της συγκέντρωσης (τους φώναζαν φασίστες ακόμα και μέλη του ΚΚΕ), όπου τους αποδοκίμαζαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία έκφρασης, λογού και συμμετοχής σε μαζικούς κοινωνικούς αγώνες -απειλώντας και αυτούς- άρχισαν να υπαναχωρούν για να μην γίνουν τελείως ρεζίλι σε όλο τον κόσμο που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν στην πλατεία.

 

Οι σύντροφοι στη συνέχεια, που ο αριθμός τους είχε μεγαλώσει 'επικίνδυνα' τοποθέτησαν το πανό στην αρχική του θέση και παρέμειναν εκεί φωνάζοντας το σύνθημα 'Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ'. Το ΠΑΜΕ, ξεκινά την εθιμοτυπική του πορεία-κηδεία ενώ οι σύντροφοι παραμένουν στην πλατεία υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους να διαδηλώνουν την 1η Μάη στο κέντρο της πόλης.

 


Την 1 Μάη στο Αγρίνιο υπήρχαν τρία καλέσματα για την κεντρική πλατεία. Από το Ε.Κ.Α. (χειραγωγούμενο από το ΚΚΕ), από το ΠΑΜΕ και την πρωτοβουλία αναρχικών Αγρινίου, (οι δρόμοι δεν ψεύδονται). Αυτό όμως δεν κάνει το κεντρικότερο σημείο του Αγρινίου -όπου όλος ο κόσμος ανεξαρτήτως πολιτικής επιλογής αλλά και καλεσμάτων, κατεβαίνει την πρωτομαγιά και την 17η Νοέμβρη- τσιφλίκι κανενός.


 

Το τσιφλίκι αυτό που θέλουν να θεσμοθετήσουν ΚΚΕ και ΠΑΜΕ δεν πέρασε και δεν θα περάσει. Σε κάθε πρωτομαγιά, κάθε 17 Νοέμβρη, κάθε γενική απεργία , κάθε κοινωνικό αγώνα, το κέντρο του Αγρινίου θα είναι ανοιχτό για όλους με οποιοδήποτε τίμημα.

 


Να σημειώσουμε ακόμα ότι με την πρώτη ένταση εμφανίστηκαν και τα μισθωτά σκυλιά του κράτους (μπάτσοι, ασφαλίτες) που με σιελόρροια παρακολουθούσαν το γεγονός θέλοντας μερίδιο από το ενδεχόμενο μακέλεμα των συντρόφων.


 

Η θέση του ΠΑΜΕ απέναντι στους αγώνες -όπως και οι ίδιοι δηλώνουν- είναι, ή με αυτούς ή αλλιώς προβοκάτσια ή καθοδηγούμενη. Ως άλλοι Λιακόπουλοι εμμένουν σε σχιζοειδή σενάρια συνομωσίας προσπαθώντας να κρατήσουν το μαντρί καλά κλειστό ικανοποιημένοι από τις φαμφαρολογίες της βουλής και τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας. Ρίχνοντας νερό στο μύλο της ανοχής, λειτουργώντας ως βαλβίδα ασφάλειας του συστήματος αποσυμπιέζοντας την κοινωνική οργή, γνωρίζοντας ότι μια ενδεχόμενη έκρηξη θα τους σαρώσει όλους, μαζί και αυτούς ως συνιστώσα του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

 

Δεν είναι η πρώτη φόρα στο Αγρίνιο που συμβαίνει αυτό, όπως και σε παλιότερες απεργίες μέλη του ΠΑΜΕ, ΚΚΕ, ΚΝΕ τραμπούκισαν αριστερά σχήματα, οικολόγους κ.α. επειδή 'τόλμησαν' να σηκώσουν πανό στη κεντρική πλατεία που ¨καλεί μονό το ΚΚΕ¨. Ο καθένας πρέπει να υπερασπιστεί την πολιτική του υπόσταση και όλοι μαζί το αυτονόητο της ελευθερίας να αντιστεκόμαστε ενάντια σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει κομματικό του μαγαζί τους κοινωνικούς αγώνες.


ΠΙΣΩ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

 


Υ.Γ.

Επίσης ανακοινώνουμε ότι για τα επόμενα 100 χρονιά 'κλείνουμε ' την κεντρική πλατεία και όλες τις πλατείες του Αγρινίου κάθε:

1 Μάη, 17 Νοέμβρη, σε κοινωνικές εξεγέρσεις , γενικές απεργίες , αντιπολεμικές διαδηλώσεις , Χριστούγεννα , Πάσχα, πρωτοχρονιά , 15αυγουστο.

 

Tην περίοδο των εκλογών τις αφήνουμε στα κόμματα για να διασκεδάζει ο κόσμος.    

 

 

 

Αναρχικοί, αντιεξουσιαστές

 

2 thoughts on “Για την απόπειρα προπηλακισμού αναρχικών συντρόφων από μέλη του ΠΑΜΕ, την πρωτομαγιά στο Αγρίνιο.”

  1. Συντρόφια σας καταλαβαίνουμε απόλυτα, ακόμα κι εδώ που το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν έχουν πάνω από 10 μήνες παρουσία μας έχουν πρήξει και συμπεριφέρονται σαν οι τσιφλικάδες του αγώνα, δηλαδή ως ιδιοκτήτες και μάλιστα νεόπλουτοι. Δυστυχώς αυτά τα λαμόγια στέλνουν κόσμο στα σπίτια του διότι το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι η ανάπτυξη κινήματος, τα ψηφουλάκια τους να μαζεύουν και πρόβατα στο μαντρί.
    έχετε την αμέριστη και ολόψυχη αλληλεγγύη μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *