Για το Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου

 

 

Το Δημοτικό Πάρκο Αγρίνιο περνάει από Ιερά Εξέταση. Στις 16 Οκτωβρίου δημοπρατείται. Μια κατασκευαστική εταιρία θα αναλάβει να το αναπλάσει. Σύμφωνα με το  έργο «Αναμόρφωση του Πάρκου» ο Δήμος Αγρινίου προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, και τα εξής:  δημιουργία αμφιθεάτρου χωρητικότητας 2.500-3.000 ατόμων και εκθεσιακού χώρου, κατασκευή υπόγειου παρκινγκ 300 θέσεων, αλλά και την κατασκευή σιντριβανιών, γλυπτών και φωτιστικών.

 

 

 

Με λίγα λόγια ο Δήμος Αγρίνιο, οργανώνει την επικείμενη λεηλασία του πάρκου. Οι πέτρες θα γίνουν μάρμαρο, το χώμα θα γίνει  τσιμέντο, θα ξεριζωθούν δέντρα και μαζί με αυτά θα ξεριζωθεί η μνήμη και η ιστορία του Αγρινίου. Τη στιγμή που τα πάντα γύρω μας καταρρέουν, επιχειρείται η καταστροφή ενός ελεύθερου χώρου ξεκούρασης, συνάντησης και αναψυχής για την τοπική κοινωνία της πόλης. Ενός χώρου συνολικής έκτασης 54 στρεμμάτων που μετρά σχεδόν έναν αιώνα ζωής.

 

Από την δική μας μεριά και όσο αναπνέουν τα πνευμόνια μας θα φωνάξουμε: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ!

 

Θα επανέλθουμε…

Ελπίζουμε με καλά νέα!

 

 

 

 

Λήψη φωτογραφιών από: Δημήτρη Β. Γερονίκο στο οικοσύστημα του δημοτικού πάρκου Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας, κατά τη διάρκεια των ημερών 15, 17 και 18 Απριλίου του 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *