ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…

 

 

 

Για την αντιφασιστική δράση, τον κοινωνικό και πολιτικό αποκλεισμό των φασιστών στο Αγρίνιο

 

Η Χρυσή Αυγή Αιτ/νίας στις 30/12/12 επιχείρησε να μοιράσει τρόφιμα μονό για έλληνες στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο. Αρχικά, στην ανακοίνωσή της γνωστοποιούσε ότι το μοίρασμα θα γινόταν στην πλ. Δημάδη στο κέντρο του Αγρίνιου. Ακολούθησε ανακοίνωση από τον Δήμο Αγρινίου, που ξεκαθάριζε ότι δεν θα δώσει άδεια στην Χ.Α. για την συγκεκριμένη εκδήλωση. Η Χ.Α, διά στόματος Μπαρμπαρούση, διαβεβαίωσε πως το μοίρασμα τροφίμων θα γίνει, με ή χωρίς άδεια, κανονικά στην Δημάδη. Ακολούθως, βγαίνει κείμενο-ανακοίνωση από «αντιφασίστες και αντιφασίστριες», όπου καλούσε σε αντιφασιστική συγκέντρωση από τις 9 το πρωί στην Πλ. Δημάδη. Το κείμενο προέτρεπε την τοπική κοινωνία να μην δεχτεί τα «μαγαρισμένα τρόφιμα από τα τσογλάνια της Χ.Α». Ένα απόγευμα πριν ξαφνικά η ΧΑ  αλλάζει ώρα και μέρος της εκδήλωσης και από «Πλ. Δημάδη και ώρα 12» μετατρέπεται σε «πλατεία Αγ. Κωνσταντινού και ώρα 11». Ώρα που συνέπιπτε με το σχόλασμα της εκκλησίας που βρίσκεται πάνω στην πλατεία.

 

Τι συνέβη τελικά;

 

Στην Πλατεία Δημάδη, από τις 8 το πρωί συγκεντρώθηκαν 40 περίπου αντιφασίστες και αντιφασίστριες. Όσο περνούσε η ώρα, ο αριθμός αυξάνονταν. Στις 11 το πρωί, 150 με 200 άτομα βρίσκονταν στην πλατεία, όπου μοίραζαν κείμενα, ενώ παράλληλα υπήρχε και μικροφωνική. Τελικά, η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με μια πορεία σε περιφερειακούς και κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου.

 

Στον Αγ. Κωνσταντίνο μερικές δεκάδες φασιστών (με μια δεκάδα – το πολύ!- ντόπιων φασιστών) από διάφορες περιοχές της Δ. Ελλάδας, «ετοιμοπόλεμοι», με στρατιωτική περιβολή και με 3 διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και πλήθος ασφαλιτών να τους φυλάνε, είχαν μετατραπεί σε περίγελο και αντικείμενο χλεύης από τους αγιοκωνσταντινιώτες. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, ένας πάγκος με πορτοκάλια και πατάτες, περιστοιχισμένος από ΜΑΤ και ασπιδοφόρους φασίστες είναι ένα γελοίο θέαμα από μόνο του. Αλλά τί αντιμετώπιση περίμεναν οι φασίστες από τους κατοίκους μιας προσφυγικής συνοικίας; Περίμεναν από αυτές που έφεραν την καλή μαγειρική από την Μ. Ασία, να δεχτούν τα μαγαρισμένα τρόφιμά τους; Ή μήπως περίμεναν από αυτούς που είναι γνωστοί για τις «ίσες»και «ξηγημένες» κουβέντες, να δεχτούν μια υποκριτική ελεημοσύνη από ένα φασιστικό κόμμα;

 

Έτσι περίμεναν πίσω από το πάγκο τους. Αλλά κανείς δεν ανταποκρίνονταν. Κάποιοι φασίστες έμπαιναν και στα καφενεία και ζητούσαν τους θαμώνες να πάνε και πάρουν τρόφιμα. Τίποτα. Η μοναδική απόκριση ήταν γελάκια και απαξίωση. Όταν κάποιος εξαθλιωμένος κάτοικος ανταποκρίθηκε και πλησίασε τον πάγκο, οι φασίστες δεν πείστηκαν για την ελληνικότητα του αίματος του και του ζήτησαν να ξανάρθει με ταυτότητα. Οι συμπολίτες του όμως δεν τον άφησαν να επιστρέψει προσφέροντας του εκείνοι ότι χρειαζόταν. Το άγαλμα της πλατείας –φόρος τιμής στους πρόσφυγες- περιφρουρούνταν από κατοίκους της περιοχής προτρέποντας τους φασίστες να γυρίσουν από κει που ήρθαν. «Γιατί όσο πιο φασίστες είστε εσείς, τόσο πιο τρελές γινόμαστε εμείς» έλεγαν.

 

Τελικά, αφού γελοιοποιήθηκαν τα μέλη της βίαιης αντρικής αδελφότητας της Χ.Α, μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και με σκυμμένο το κεφάλι πήραν το δρόμο της επιστροφής, πίσω στις τρύπες τους.

 

 

Το τελευταίο διάστημα η λέξη «αλληλεγγύη» έχει βουτηχτεί στο βούρκο των κομμάτων, των θεσμικών φορέων, των μμε, των μκο και τόσων ακόμα για να κρυφτεί από πίσω ένας σωρός από πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες.. Και η Χ.Α., με εργαλειακό τρόπο, χρησιμοποίει μια κατ’ επίφαση αλληλεγγύη για να διχάσει τους εκμεταλλευομένους. Όμως, η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία. Η αλληλεγγύη ενώνει και δυναμώνει. Ασφυκτιά στα στόματα των φασιστών, των μπάτσων, των παπάδων, των αφεντικών, των κομματόσκυλων. Ωστόσο, η έννοια της αλληλεγγύης δεν μπορεί να αντιστραφεί τόσο εύκολα. Είναι κοινωνική και πολιτική σχέση που έχει τις ρίζες της βαθιά στην ιστορία της ανθρωπότητας.

 

Οι φασισμός είναι μια πολιτική συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από μια άκριτη ενασχόληση με την κοινωνική δυσαρέσκεια και μια προσήλωση σε μια στρατιωτικού τύπου πειθαρχία και ενεργητικότητα (τυφλός ζήλος του πιστού οπαδού). Οι φασίστες βρίσκονται σε μια δήθεν «ταραχώδη» και «αντισυστημική» αλλά πάντα αποτελεσματική συνεργασία με τις παραδοσιακές ελίτ του κράτους και του κεφαλαίου. Επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν εσωτερικές εκκαθαρίσεις και να επεκταθούν εξωτερικά, πολεμώντας κάθε μορφή ελευθερίας ή δικαιώματος, χωρίς ηθικούς ή πολιτικούς περιορισμούς. Όταν τα νόμιμα μέσα που διαθέτει το κράτος και το κεφάλαιο αποδειχτούν ανεπαρκή για να καθυποτάξουν τους αγωνιζόμενους, τότε δράση αναλαμβάνουν οι φασίστες.

 

Εν κατακλείδι:

 

Η Χρυσή Αυγή είναι τα κοινά καθάρματα που θέλουν να αναλάβουν την εξουσία. Και σαν κοινά καθάρματα τους αντιμετωπίζουμε. Είναι δειλοί. Δε μας φοβίζουν. Συνεχίζουμε…

 

 

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΡΟΥΣΗΣ

ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 

 

Αγρίνιο, 4 Γενάρη 2012

Έντυπο δρόμου «Παροξυσμός»

 

ΥΓ1: Αντιφασιστικούς χαιρετισμούς στις παρέες αντιφασιστών που το προηγούμενο βράδυ, τσάκωσαν μια δεκάδα φασιστών που ήθελαν να «τσιμπολογήσουν κατιτίς» στο  ψητοπωλείο «Πλάτανος», αλλά τελικά έφαγαν ξύλο. Όσο για τις μικροφθορές στο μαγαζί, την ευθύνη φέρουν οι χρυσαυγίτες που υπάρχουν και περιφέρονται με τα μαύρα μπλουζάκια τους.

 

ΥΓ2: Παραθέτουμε και κάποιες φωτογραφίες. Η μία δανεισμένη από τα χαριστικά παζάρια που οργάνωσε η κατάληψη Apertus πριν από ένα χρόνο στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Η άλλη, στην ίδια πλατεία, από την εν λόγω ανεπιτυχή προσπάθεια διανομής τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή που για ώρα περίμεναν τους Έλληνες που ποτέ δεν ήρθαν…

 

(Φωτογραφία δανεισμένη από τα χαριστικά παζάρια που οργάνωσε η κατάληψη Apertus πριν από ένα χρόνο στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου)

 

(Φωτογραφία από την ίδια πλατεία, από την εν λόγω ανεπιτυχή προσπάθεια διανομής τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή που για ώρα περίμεναν τους Έλληνες που ποτέ δεν ήρθαν…)

4 thoughts on “ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…”

  1.  
    οι φωτογραφίες του υστερόγραφου τα λένε όλα.
     
    Τραγικά τα φασισταριά  περιμένουν με τα χέρια στις τσέπες να κάνουν εξακρίβωση στοιχειων και να δώσουν μακαρόνια και πορτοκάλια μπας και εξαγοράσουν καμία ψήφο ή ακούσουν κανένα μπράβο για να νοιώσουν λιγότερο καθάρματα.αν και πήραν τόσες ψήφους στο αγρίνο δεν τους κάνει κανένας παρέα. Έρε μοναξιά……
     
    Αν και σκοτινότερη, η φωτό απο το χαριστικό-ανταλακτικό εκπέμπει ένα φώς και μια ομορφιά που δεν έχει καμία σχέση με το καραβανίστικο τσίρκο των πατριδολάγνων.
     
     Λέξεις όπως αλληλεγγύη αξιοπρέπεια  και αυτοοργάνωση όσο και να τις στολίζουν και να τις παπαγαλίζουν απο φασίστες ,παπάδες δημάρχους μέχρι και αριστεροί γραφειοκράτες δεν προκειτε ούτε να τις καταλάβουν ποτέ τους, ούτε να τις οικειοποιηθούν γιατί πολύ απλά δεν είναι ΛΕΞΕΙΣ. είναι συναισθήματα… είναι πράξη… είναι αγώνας.

  2. Μπράβο για το άρθρο. Αναδημοσίευσα σε Twitter, FaceBook… και στο Forum του hiphop.gr… και εκτύπωσα για τοιχοκόλλημα στο χωριό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *