Από τη μακριά λίστα θανάτου.

 

 

 

" Σοκ και δέος το τελευταίο τριήμερο στον Έβρο όπου έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλοι πνιγμοί λαθρομεταναστών, που επιχειρούν να προωθήσουν Τούρκοι δουλέμποροι στις ελληνικές όχθες. Ο συνολικός αριθμός φτάνει τους εννέα μεταξύ των ελληνικών χωριών Διλόφου και Μαρασίου ενώ πέντε πτώματα εντοπίστηκαν στην αντίπερα όχθη του ποταμού.

Εκ των πνιγέντων που ανασύρθηκαν από τις ελληνικές αρχές, έξι είναι άνδρες και τρεις γυναίκες αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής.

Πριν από λίγες ημέρες, στις 25 Ιουνίου, στην ίδια περιοχή είχαν βρεθεί τα πτώματα ακόμη δύο γυναικών.

Έτσι, οι βεβαιωμένοι πνιγμοί στην ελληνική όχθη φτάνουν τους 11 το τελευταίο πενθήμερο ενώ πέντε επιπλέον πτώματα έχουν εντοπιστεί στην τουρκική όχθη.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Ορεστιάδας, Γιώργο Σαλαμάγκα, οι πνιγμένοι λαθρομετανάστες πρέπει να προέρχονται από μεγάλη ομάδα, άλλα μέλη της οποίας είχαν εντοπιστεί πριν από πέντε ημέρες.

Τα μέλη που εντοπίστηκαν, είπαν στις ελληνικές αρχές ότι οι Τούρκοι δουλέμποροι επιβίβασαν σε βάρκες μόνο τα παιδιά και υποχρέωσαν τους μεγαλύτερους σε ηλικία να κολυμπήσουν για να περάσουν απέναντι, από ένα σημείο του ποταμού που θεωρείται ρηχό.

Πλην όμως, όπως εκτιμάται, οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν άνοδο της στάθμης των υδάτων και ρεύματα, που παρέσυραν αρκετούς από τους άτυχους λαθρομετανάστες.

Το Μάιο, είχαν σημειωθεί ακόμη πέντε πνιγμοί μεταναστών στην ίδια περιοχή.

Το δραματικό γεγονός έρχεται μια ημέρα μετά τη συνάντηση εμπειρογνωμόνων από την πλευρά της Ελλάδας και εκείνη της Τουρκίας για την αξιολόγηση και τη βελτίωση του διημερούς Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής που έχει υπογραφεί. "

Αναδημοσίευση από τον αστικό τύπο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *