ΠΙΣΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΔΕΣ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

 

Η κατάληψη Apertus θα παραμείνει ένας ελεύθερος κοινωνικός χώρος

 

Στις 29 Μαρτίου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούσης, έκανε ερώτηση στην βουλή σχετικά με την κατάληψη Apertus στο Αγρίνιο. Ο Μπαρμπαρούσης, κάνοντας το καθήκον του, ως πραιτοριανό σώμα του συστήματος που δήθεν αντιμάχεται, καταδεικνύει την κατάληψη Αpertus, ως μια ακόμα «εστία ανομίας» που πρέπει να εξαφανιστεί όσο το δυνατόν συντομότερο. Άξιος ο μισθός του! Το ότι μιλάει ο Μπαρμπαρούσης με τόσα άσχημα λόγια για την Apertus, αποδεικνύει πως η κατάληψη όντως συνεισφέρει στο διαρκές κοινωνικό ρεύμα αμφισβήτησης των ιεραρχιών, των εκμεταλλευτικών σχέσεων, του εθνικισμού, των έμφυλων διακρίσεων. Και όντως αποτελεί ένα χώρο με τις πόρτες του ορθάνοικτες σε όσους και όσες αγωνίζονται να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους.

 

Όσο και αν μας ενοχλεί που αυτός ο τενεκές  βάζει στο στόμα του τις καταλήψεις και λασπολογεί από τα έδρανα της βουλής όπου είναι λουφαγμένος, δεν πρόκειται να μπούμε στην διαδικασία να του απαντήσουμε. Οι μπαρμπαρούσηδες του φασισμού, ενώ πάντα επικαλούνται το νόμο, είναι αυτοί που πρώτοι θα τον παραβούν, όταν χρειαστεί να κάνουν την δουλεία τους, δηλαδή, να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του κράτους και των αφεντικών που τους πληρώνουν. Ως αλληλέγγυοι στην κατάληψη Apertus και σε όλους τους ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επικληθούμε την αστική νομιμότητα και την αστική δικαιοσύνη και να παίξουμε τα «καλά παιδία». Το δίκιο μας ταυτίζεται με το δίκιο των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που διεξάγονται παντού.

 

Στην περίοδο που διανύουμε -όπου το φάσμα της φτώχειας διευρύνεται, η εκμετάλλευση εντείνεται, το βιοτικό επίπεδο χαμηλώνει συνεχώς-, τα αφεντικά μας θέλουν ή να έχουμε το κεφάλι σκυμμένο ή να το έχουμε χωμένο βαθιά μέσα σε κάδους σκουπιδιών. Για αυτό οι κοινωνικοί χώροι, αυτήν την περίοδο, είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι ως δομές και ως περιεχόμενα. Όσο και αν η αστική προπαγάνδα προσπαθεί να τις υποβιβάσει γενικά και αόριστα σε «εστίες ανομίας» οι καταλήψεις και οι ανοιχτοί κοινωνικοί χώροι αποτελούν τόπους συνάντησης και συλλογικοποίησης, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, σημεία συνάντησης και σύνδεσης των κοινωνικών αγώνων, χώροι έκφρασης, επικοινωνίας, δράσης και δημιουργίας.

 

Η κατάληψη Apertus, που ξεκίνησε την λειτουργία της την Πρωτομαγιά του 2010, δίνοντας ζωή στον παρατημένο στην φθορά χώρο που βρίσκεται στην οδό Καλυβίων 70, επέλεξε να ενεργεί μέσα από κοινωνικές, δημόσιες, κινηματικές και ακηδεμόνευτες διαδικασίες.

 

Τις καταλήψεις τις υπερασπιζόμαστε μαζί με τον κόσμο που αγωνίζεται ενάντια στην υποτίμηση και την απαξίωση της ζωής του. Τις υπερασπιζόμαστε μαζί με όλους και όλες που μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα στον κόσμο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Τις υπερασπιζόμαστε στους δρόμους, τις πλατειές και τις γειτονιές μας…  

 

Κάτω τα χεριά από την  κατάληψη Apertus και όλες τις καταλήψεις

 

Απρίλιος 2013

Συντροφικά, από τα γειτονικά μέτωπα του κοινωνικού ανταγωνισμού,

Έντυπο δρόμου Παροξυσμός

 

 Και ένα υστερόγραφο για να μην ξεχνιόμαστε…

 

barba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *