Πορεία ενάντια στη καταστολή στα Γιάννενα

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΛΑΘΡΑΙΟ, ΟΥΤΕ ΝΟΜΙMΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.

9 Οκτωβρίου και μια ακόμα κρατική δολοφονία είναι γεγονός. Ο Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ υποκύπτει στα τραύματα του σαν αποτέλεσμα του συνεχόμενου, άγριου ξυλοδαρμού του στο Α.Τ. Νίκαιας με γκλομπς, χειροπόδαρο δέσιμο καιηλεκτροσόκ σε χέρια και γόνατα. Όλα ξεκίνησαν στις 26/9 μετά την εισβολή 15 μπάτσων στο σπίτι πακιστανών εργατών με αφορμή αβάσιμη, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, κατηγορία για ξυλοδαρμό ανηλίκου. Ακολουθεί ο πολύωρος βασανισμός του και τελικά αφήνεται ελεύθερος χωρίς καμία κατηγορία (ο αδερφός του εξαναγκάζεται τρομοκρατημένος να υπογράψει πως δεν φέρει ούτε ένα μώλωπα ) για να καταλήξει νεκρός από τα τραύματα στο σπίτι του.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα με μετανάστες-θύματα κρατικής δολοφονικής βίας, είτε με εξαφανίσεις και ‘’τυχαίους’’ θανάτους από νάρκες στα σύνορα, είτε με επιχειρήσεις ‘’σκούπα’’ και στοίβαγμα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή ξυλοδαρμούς στα Α.Τ. ,είτε ακόμα και με τη διαρκή καθημερινή εξαθλίωση στα κάτεργα της οικονομικής ανάπτυξης χάριν της επίπλαστης δυτικής ευημερίας.

Στις 17/10 πραγματοποιείται πορεία οργής προς το Α.Τ. Νίκαιας όπου 300 άτομα αποφασίζουν πετώντας πέτρες και μπογιές να αναδείξουν τους δολοφόνους της ελ.ας, καθώς και την άρνηση τους το γεγονός να γίνει αντιληπτό ως ‘’μεμονωμένο περιστατικό’’. Ακολουθούν 11 προσαγωγές με 8 συλλήψεις σε 3 από τους οποίους απαγγέλθηκε η κατηγορία περί διατάραξης κοινής ειρήνης σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ στους υπόλοιπους 5 η ίδια κατηγορία, εν μια νυκτί, αναβαθμίστηκε σε βαθμό κακουργήματος με την προσθήκη του ιδιωνύμου περί κουκούλας. Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα εφαρμογής του κουκουλονόμου που ως ιδιώνυμο αδίκημα προτάθηκε από τα φασιστοειδή του ΛΑΟΣ δια στόματος καρατζαφέρη-με αφορμή επιθετική δράση αλληλεγγύης στο κολωνάκι μετά τον Δεκέμβρη-,παραλλαγμένο υιοθετήθηκε από τη ΝΔ και ψηφίστηκε, για να εφαρμοστεί τελικά από το ΠΑΣΟΚ. Πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης ξέσπασαν σε αρκετές πόλεις μετά τη σύλληψη των συντρόφων οδηγώντας σε δηλώσεις για απόσυρση του νόμου. Ο «προστάτης του πολίτη» Χρυσοχοΐδης μάζεψε άρον άρον το ιδιώνυμο από τη μια, και ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού της ελ.ας από την άλλη, παρουσιάζοντας τη δρομολογημένη από την αλλαγή της κυβέρνησης αντικατάστασή του, ως εξυγίανση του σύγχρονου στρατού κατοχής της δημοκρατίας.

Το νομοθετικό εύρημα του ιδιωνύμου δεν είναι πρωτοφανές, πρώτος εμπνευστής του ήταν ο Βενιζέλος το 1928 που το χρησιμοποίησε για τη δίωξη όσων έφεραν κομμουνιστικές και άλλες ανατρεπτικές ιδέες και πρακτικές. Σήμερα το θεαματικό από  τα μ.μ.ε. κατασκεύασμα του κουκουλοφόρου-τρομοκράτη, εξυπηρετεί το ιδεολόγημα για τον εσωτερικό εχθρό και ‘’δικαιώνει’’ το δόγμα της ασφάλειας. Με την ποινικοποίηση της κουκούλας επιχειρείται το χτύπημα των ριζοσπαστικών κομματιών της κοινωνίας και κυρίως επιδιώκεται έμμεσα η αποïδεολογικοποίηση του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου   καθώς υπερτονίζεται ένα στοιχείο της αμφίεσης που ανάγεται σε φετίχ. Ταυτόχρονα με την απαγόρευση της παραποίησης χαρακτηριστικών του προσώπου, εξυπηρετείται η δουλειά των ρουφιάνων που βρίσκονται σε κάθε γωνία, των καμερών ασφαλείας -τη λειτουργικότητα των οποίων κάθε κουκούλα σαμποτάρει.

Ιδιώνυμο, τρομονόμος, καρτοκινητά, κάμερες, μπατσοκρατία (συμμορίες των ομάδων Δ) είναι τα εργαλεία του κράτους για την πραγμάτωση του δόγματος της μηδενικής ανοχής.  Στη χώρα του ανατέλλοντος σοσιαλιστικού ηλίου του μπατσοκ … η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…. Στρατός κατοχής εγκαθίσταται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, πραγματοποιώντας δεκάδες εξακριβώσεις, σωματικές έρευνες, προσαγωγές και συλλήψεις περαστικών και κατοίκων, στοχοποιώντας μια ολόκληρη γειτονιά σαν άντρο εγκληματικότητας και τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα το νέο υπουργείο καταστολής αλλάζει  θεαματικά τη δημόσια τάξη σε προστασία του πολίτη, όχι του κάθε πολίτη, αλλά του  φιλήσυχου νοικοκυραίου που κλεισμένος στο μικρόκοσμό του εξυπηρετεί την αναπαραγωγή του συστήματος.

Όσο το πλέγμα της καταστολής απλώνεται γύρω από τους κοινωνικούς αγώνες και τις ριζοσπαστικές πρακτικές, η αναζωπύρωση και η όξυνση  είναι μονόδρομος. Η σύγκρουση αυτή δεν μπορεί να αναχαιτιστεί με κανένα νόμο,  στρατό κατοχής ή επικύρηξη κεφαλών. Ένστολοι και μη κρατικοί δολοφόνοι να ξέρουν πως θα μας βρίσκουν μπροστά τους…

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ


ΟΤΑΝ ΟΙ  ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΑΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών Ιωαννίνων


ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΠΕΜΠΤΗ 5/11 18:00 ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *