Για το ξυλοδαρμό 4 μεταναστών από την Γεωργία στο Μεσολόγγι

Για το ξυλοδαρμό 4 μεταναστών στο Μεσολλόγγι


Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»

ΚΡΑΤΑ ΛΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΔΡΟΝΙΑ

Στις 8 Νοεμβρίου τέσσερις μετανάστες από την Γεωργία που δούλευαν σε ελαιοκαλλιέργειες στο Μεσολόγγι, δέχτηκαν επίθεση και άγριο ξυλοδαρμό από 15 περίπου άτομα νεαρής ηλικίας με λοστούς και καδρόνια με συνέπεια να μεταφερθούν στα επείγοντα του νοσοκομείου του Μεσολογγίου.

Τι συνέβη;

Οι μετανάστες απαίτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων από τον ιδιοκτήτη των χωραφιών στα οποία δούλευαν. Κατόπιν συνεννόησης με το αφεντικό, έδωσαν ραντεβού σε μια παλιά αποθήκη προκειμένου να πάρουν τα χρωστούμενα. Εκεί, όμως, διαπίστωσαν ότι ο ιδιοκτήτης και ο γιοςτους είχαν στήσει ενέδρα, όπου τους ξυλοκόπησαν τραυματίζοντάς τους σοβαρά.

Ο διάχυτος κοινωνικός ρατσισμός, συνεχίζει να έρπεται μέσα στις πόλεις, τα χωριά, τους δρόμους και τα χωράφια… Είναι αυτός που συναινώντας επιτρέπει να ορθώνονται συρματοπλέγματα, να τοποθετούνται νάρκες, να «εκπυρσοκροτούν» υπηρεσιακά, να οπλίζονται δίκαννα, να ορθώνονται ελληνορθόδοξα στιλέτα, να οργανώνονται ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις, να μετατρέπεται ο κάθε φιλήσυχος ιδιοκτήτης σε αδίστακτο και ετοιμοπόλεμο υπερασπιστή του «ζωτικού χώρου» του.

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

σύνθεση αποκλινουσών συμπεριφορών, ιός αταξίας /Αγρίνιο 09

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *